Ez történt 2019-ben

MÁJUS 5.

16. SZÜLETÉSNAPI GÁLA

 

FEBRUÁR 12. ÉS MÁRCIUS 12.

CIMBORAFARSANG ÉS VÍZ VILÁGNAPJA


Február 12-én
4 órától kezdetét vette a Cimborafarsang, volt itt pattogatott kukorica, spanyol lány, cica, űrlény és még hosszú a sor... A farsangi népszokásokat egy játékos kvízzel kezdtük, ezt követte a felvonulás, amelyet egy kívül álló zsűri értékelt, és tallér volt a jutalom! A farsangi mulatság tánccal, mókával és lakomával zárult, a farsangi fánkból és finomságokból mindenkinek jutott!

 


A víz világnapját már 1992-től ünnepeljük március 22-én. Nagyon fontos felhívni a víz fontosságára a gyerekek figyelmét! Március 12-én sok érdekességet olvastunk és interaktívan játszottunk, majd kalapból húztunk kérdéseket: aki kihúzta, annak kellett megválaszolnia. (pl.: mennyi vizet használunk el naponta, a világ víz készletének hány százaléka iható, mi az apály, dagály stb.) Egy rövid filmvetítés is színesítette a foglakozást, majd a vízcseppes játékra is sor került. Végül sikeresen megoldották a gyerekek a vizes kvízt! Erre már csak egy-egy pohár vízzel koccintottunk.

 

JANUÁR 8.

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Az év első találkozóján felidéztük a karácsonyi élményeket, örömöket: fonalas játékunkkal, amit már nagyon várták Lucáék. A legtöbbet erről a témáról tudnak mesélni a gyerekek... Somának például a közös üdülés volt a legemlékezetesebb!

A magyar kultúra napja alkalmából az irodalmi játékoké volt a főszerep! Rejtvényes feladatok, könyvrészletek befejezése, kortárs írók műveik alapján felismerése, párosítása és még sok izgalmas feladat várta a cimborákat!

Majd megbeszéltük a farsangi előkészületeket, ki, minek szeretne beöltözni és milyen finomságokkal töltsük fel a farsangi lakomát. Az áprilisi születésnapi programról is beszélgettünk. Végül mesetalányokkal zártuk a találkozót.