Cim-Cim-Cimborák, FIGYELEM!

Találkozzunk január 16-án (kedden) délután 4 órakor a Gyermekkönyvtárban! Ünnepi beszámoló, magyar kultúra napi irodalmi játékok és egy új vetélkedő első fordulója lesz a foglalkozás témája! Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot! :)

A találkozót élménybeszámolóval kezdjük a „fonalas játék” segítségével: ami karácsonykor szép volt, azt most elmesélem…

Majd a magyar kultúra napja alkalmából (amit január 22-én ünnepelünk) az irodalmi játékoké lesz a főszerep! Retjvényes feladatok, könyvrészletek befejezése, írók és művek párosítása és még sok izgalmas feladat megoldása vár Rátok! Természetesen a jutalom sem marad el: tallérgyűjtésre fel!

Ezek után pedig kézhez kapjátok a Berg Judit Alma című könyvéből készült kétfordulós vetélkedő első feladatlapját!

 

Szeretsz sakkozni? Akkor ez a Te könyved! Szereted a kalandokat? Ne habozz, olvasd el, és nevezz be!

A márciusi eredményhirdetésen a díjakat maga az írónő, Berg Judit adja át!

 

 Részlet a regényből:

"Valami felfoghatatlanul furcsa dolog történt, olyan furcsa és elképesztő, ami az úttest közepén, a tomboló viharban is megállásra késztette őket. A zebra közepére érve ugyanis hirtelen megszűnt a szél, elállt az eső, de eltűnt maga az úttest, a túloldali házsor és a zebra is. A négy döbbent gyerek egy teljesen ismeretlen, sosem látott vidéken találta magát, ahol se buszmegálló, se város, se útjelzőtábla nem mutatott irányt. (...)

Ám hiába ragyogott a nap az andalítóan szép táj fölött, négyük szívébe jeges rémület költözött. Az első percben szinte mozdulatlanná dermedtek, mitha attól félnének, hogy a következő elhibázott lépésük újabb helyszínváltozást idézhet elő. (...)

- Fel kell ébrednem, fel kell ébrednem - hajtogatta Alma egyre rémültebben.

- Ez csak egy rossz álom - kezdett rá Félix is, Bella kezét szorongatva.

-Szerintem viszont nagyon is ébren vagyunk - közölte Drifter.

Hangjára összerezzentek a többiek."