Cim-Cim-Cimborák, FIGYELEM!

Találkozzunk január 8-án (kedden) délután 4 órakor a Gyermekkönyvtárban! Ünnepi beszámoló és magyar kultúra napi irodalmi játékok várnak Rátok! Jön az országos irodalmi verseny 2. feladatlapja is! Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot! :)

A találkozót élménybeszámolóval kezdjük a „fonalas játék” segítségével: ami karácsonykor szép volt, azt most elmesélem…

Majd a magyar kultúra napja alkalmából (amit január 22-én ünnepelünk) az irodalmi játékoké lesz a főszerep! Retjvényes feladatok, könyvrészletek befejezése, írók és művek párosítása és még sok izgalmas feladat megoldása vár Rátok! Természetesen a jutalom sem marad el: tallérgyűjtésre fel!

 

KORTÁRS IRODALMI VERSENY >>>

 

"A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát." (Wikipedia.hu)

"A számos rendezvénye (koncertek, irodalmi estek, színházi előadások, kiállítások, stb.) mellett ekkor kerül sor több díj, kitüntetés kiosztására. Többek között ekkor adják át a Márai Sándor-díjat, a Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat és a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat, valamint a közművelődés minőségfejlesztéséért járó Minősített Közművelődési Intézmény Címet és a Közművelődési Minőség Díjat, a legjobb szolgáltatást nyújtó könyvtáraknak a Minősített Könyvtár Címet, Kolozsvárott pedig az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjat." (jakd.hu)