Kirándulunk, CIMBORÁK!

OKTÓBER 12-ÉN (SZOMBATON) Bikalra utazunk az Élménybirtokra! Jelentkezz Marcsi néninél! Útiköltség, belépők és ebéd ára: 3000 Ft!

 

KIRÁNDULUNK, CIMBORÁK! JELENTKEZZETEK MARCSI NÉNINÉL!

OKTÓBER 26-án szombaton Budapestre utazunk a Cimbora Együttes koncertjére a Pinceszínházba!

Jelentkezési határidő: október 22. (kedd)

Útiköltség (vonatjegy, metrójegy): 3000 Ft

INDULÁS: 8:29-kor a dunaújvárosi Vasútállomásról

(Gyülekező: 8:15.kor)

ÉRKEZÉS: 17:30 körül a Vasútállomásra

 

Hozzatok magatokkal szendvicset, innivalót és a jó kedveteket sem hagyjátok otthon!

 

A progmramról:

A Cimbora Együttes célja, hogy a gyerekeket közös jàtèkra buzdìtsák versekkel, mesèvel ès dalokkal. Interaktìv koncertjeiken a legapróbbak is muzsikàlnak, ènekelnek, verset mondanak ès tàncolnak termèszetesen a zenekar irànyìtàsával. Ìgy - èszrevètlenül - a produkciò főszereplőivè vàlnak.
A formáció tagjainak célja, hogy az apróságok minèl előbb megszeressèk az élő muzsikàt, a költészetet ès felfedezzèk az örömét annak, hogy versekkel, dalokkal is lehet cimboràkra, baràtokra talàlni. A koncerteken kiderül az is, hogy a költészet is zene, melynek része a mozgás (tánc) is, s hogy a testünk is hangszerré válhat...s ez a csoda mindenkié (lehet).
Az együttes tavaly ünnepelte tizedik születèsnapjàt. A havonta ismétlődő koncertek mai magyar költők írásaiból válogatnak. Természetesen minden alkalom más és más lesz.
Az első koncert főszereplői a Nap(sugár) és az Ősz. A fókuszban Kányádi Sándor írásai lesznek. A koncertek része egyes hangszerek bemutatása is, melyet a gyerekek is kipróbálhatnak. Elsősorban kisgyermekes (óvodás, kisiskolás) családokat várunk.

Előadók:
Korhecz Imola (ének, vers, mese), Juhàsz Csaba (gitàr), Podhorànyi Zsolt (billentyű), Schneider Szilveszter (ütőhangszerek) ès Veèr Bertalan (hegedű)

(forrás: facebook.com)

 

A koncert után ellátogatunk a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ahol megnézzük az interaktív Petőfi-kiállítást,

majd felfedezzük a Múzeumkertben az újonnan átadott, A Pál utcai fiúk világát megidéző játszóteret! :)

 

Kapcsolódó linkek: