Mit csinál a gyermekkönyvtáros, ha zárva a könyvtár?

Mindenkiben felvetődik a kérdés, mi dolgunk is lehet, ha nem a gyerekeket várjuk a Gyermekkönyvtárban?! Vajon csak olvasunk egész nap? Vagy kipihenjünk a fáradalmakat? Természetesen egyik sem igaz teljesen!
Már otthonról dolgozunk... :) Már otthonról dolgozunk... :) Már otthonról dolgozunk... :) Már otthonról dolgozunk... :)

 

DSTV | karantÉNpercek | Gyermekkönyvtár

A Felnőttkönyvtárról szóló részek >>>

 

1.  A pihenésről

Persze egy ideig pihentető a csend és a nyugalom...de aztán elkezdenek hiányozni a kis olvasóink, a csoportok, az a sok vidám, csillogó szem, hogy könyveket ajánlhassunk a gyerekeknek, felnőtteknek, és hogy minden irányból azt kiáltozzák felénk, hogy "Marcsi néniiii, Orsi néniiii!!!" Szóval alig várjuk a nyitást. De tényleg! :)

 

2. Az olvasásról

Igen, olvasunk is, hiszen végre van rá időnk! (nem, a könyvtárosoknak sincs idejük sokat olvasni...legalábbis munkaidejükben:) Készülnek a könyvajánlók ezerrel, sőt, Marcsi néni ezzel kapcsolatban egy meglepetéssel is készül Nektek! Figyeljétek a honlapunkat és Facebook-oldalunkat, nemsokára kiderül, min dolgozik!

>>> Elindult KarantINTERJÚK-sorozatunk! >>>

 

3. Mesék, versek

Természetesen most sem hagyjuk a gyerekeket mese nélkül! Folyamatosan dolgozunk mesevideóinkon: felvételeket készítünk, vágunk, konvertálunk, győzedelmeskedünk a technika ördöge felett! :) Marcsi néni élőszóban mesél, Orsi néni papírszínház-meséket ad elő, és mind a ketten olvasnak fel kortárs meséket, verseket! Ezeket megosztjuk Youtube-csatornánkon is, figyeljétek csak:

MESE, MESE, MÁTKA >>>

VERSEK >>>

 

4. Mesés feladatok

Meséket, meserészleteket olvasunk fel, amelyekhez izgalmas feladatokat is ajánlunk! Elsőként Kálnay Adél Tündérhajszál című könyvéből olvas fel Marcsi néni:

MESÉS FELADATOK >>>

 

5. Folyamatosan frissülő honlap

Honlapunkat is folyamatosan frissítjük, készítünk például egy linkgyűjteményt is, hogy az otthon töltött idő se legyen unalmas! Mesék, kreatívkodás, pályázatok, érdekes honlapok, játékok, tanulást segítő oldalak! :)

LINKGYŰJTEMÉNY >>>

 

6. Facebook-oldalaink

A honlapunkon kívül a könyvtár és a Cimbora klub Facebook-oldalát is érdemes figyelni, hiszen folyamatosan posztolunk érdekességeket, meséket, visszatekintéseket, online programajánlókat!

 

9. Terveink

Természetesen a tervezéssel sem állunk le, hiszen az élet sem állt meg, csak egy kicsit lelassult! :) Foglalkozásterveket, olvasópályázatos feladatlapokat készítünk és meseajánló-listát gyártunk az idei mesemondóversenyre, ahol az elmút 20 év meséiből válogathattok majd! 

Ne feledjétek, az elmaradt találkozókat és foglalkozásokat később mindenképpen megtartjuk!

Amint lehetséges:

  • jön hozzánk Bartos Erika, a Bogyó és Babóca és az Anna, Peti és Gergő írója!
  • megtartjuk a Robotika a könyvtárban foglalkozásokat, hogy megismerkedhessetek a 21. századi technológiákkal!
  • megünnepli a Cimbora klub a 17. születésnapját egy fergeteges Ki mit tud? Gálával! 
  • megint beszélgetünk, játszunk és vajas kalács-kakaózunk az OlvasóPróba könyvklubjában!
  • jön hozzánk Szegedi Katalin és kinyitja a Ládaszínházát, mesél nekünk, és utána még kézműves foglalkozást is tart!
  • vendégül látjuk Finy Petra írónőt is
  • megrendezzük a fergetes-forgatagos Könyvtér elnevezésű programunkat a Városháza téren!
  • További terveinket itt olvashatjátok >>>

 

9. Háttérmunkálatok

Ezenkívül folyóiratokat dolgozunk fel, cikkeket, dolgozatokat írunk, online tanfolyamot is végzünk, és utolérjük magunkat olyan háttérmunkálatokkal (képfeltöltés, kérdőívfeldolgozás, előadások, honlapkarbantartás stb.), amit mindig elhalasztottunk a fontosabb feladatok érdekében.

 

10. Cimbora klub

Sajnos a Cimbora klub foglalkozásai határozatlan ideig elmaradnak, de a 17. SZÜLETÉSNAPOT mindenképpen megtartják, amint lehet! Addig is jön a Cimborák Levelesládája! Bármi ötleted, örömöd, gondod van, megírhatod! E-mail cím: cimborakk@gmail.com Marcsi néni válaszol rá! 

CIMBORA HÍREK (folyamatosan frissül) >>>

Cimbora Történeti Kvíz >>>

Cimbora Idézetgyűjtés >>>

Cimbora KarantÉNszemszög >>>

 

Ráadásul folyamatosan újabb és újabb ötletekkel állunk elő,

úgyhogy érdemes figyelni honlapunkat,

Facebook-oldalunkat és Youtube-csatornánkat! :)


Íme néhány kép arról, hogyan dolgozunk zárás alatt és otthon:

A könyvtárban zárás alatt... A könyvtárban zárás alatt... A könyvtárban zárás alatt... A könyvtárban zárás alatt... A könyvtárban zárás alatt... A könyvtárban zárás alatt...
Marcsi néni otthonról... Marcsi néni otthonról... Marcsi néni otthonról... Marcsi néni otthonról... Marcsi néni otthonról... Marcsi néni otthonról... Marcsi néni otthonról... Marcsi néni otthonról...

 

Mi történik a Felnőttkönyvtárban? >>>