MARÉK VERONIKA vándorkiállítás

Szeretettel várunk minden érdeklődőt MÁJUS 6. (péntek) és AUGUSZTUS 19. (péntek) között a Gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében a Móra Kiadó kiállítására! A mesés kiállítás színes tablókból, képekből és könyvekhez kötődő tárgyakból áll! Délelőtti interaktív óráinkra BEJELENTKEZÉS szükséges!

MESÉS TÁRLATVEZETÉS


Szerda délelőttönként körbevezetjük a kis rajongókat a kiállításon! Elmeséljük Boribon és a 7 lufi történetét, és felelevenítünk más Marék Veronika-meséket is,  pl.: Kippkopp a fűben, Télapó és Ezüstmackó, A csúnya kislány, Laci és az oroszlán. Beszélgetünk, énekelünk, buborékokat kergetünk és diavetítéssel zárjuk a foglalkozást. Képek a kiállításról >>>
 

Bejelentkezés szükséges: 06/25-423-952 | gyermekkvt@jakd.hu

 

Időpontok:

  • június 29. | 10:00-10:45
  • július 6. | 10:00-10:45
  • július 20. | 10:00-10:45

 

 

2017-ben a Móra Könyvkiadó által szervezett életmű-kiállítással köszöntötték a 80. születésnapja alkalmából az egyik legismertebb, legnépszerűbb gyermekkönyv szerzőt és illusztrátort: Marék Veronikát.

A tárlatot a művész 4 könyvkiadónál, 16 országban, 12 nyelven megjelent kötetei, mesekönyv-illusztrációi és azok eredeti vázlatai, valamint a történetek főhőseit ábrázoló játékok, tárgyak, bábok és applikációk alkotják.

A több mint fél évszázada alkotó művész munkássága és személyisége okán is generációk sokaságára volt hatással. A saját bevallása szerint is az egész életét végigjátszó, nagymama korban is aktív művész a mai napig is sok-sok olyan tervet dédelget a szívében, amelyből kedvenceink: a rövid, velős, tartalmas történetek, bájos megjelenésű, élénk mimikájú, kedves és letisztult szereplők születnek.

A legnagyobb hazai gyermekkönyv kiadó tárlata, igazi családi kikapcsolódási program lehetőségként egy olyan gazdag életműből válogat, amelyen generációk nőttek fel szerte a világon. Olyan klasszikussá vált Marék Veronika mesék különböző megjelenési formáival találkozhatunk a kiállítótérben, mint Kippkopp és családja, Laci és az oroszlán, a Kockásfülű nyúl vagy Boribon és Annipanni.

(Forrás: artnews.hu)

 

 

Kapcsolódó linkek: