Hírek

Könyves Kreatív
2020. február 27.

Könyves Kreatív

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot FEBRUÁR 28-ÁN (PÉNTEKEN) 13-18 ÓRÁIG a Gyermekkönyvtárba! Ünnepeljük meg együtt a március 1-jén tartott Ölelj meg egy könyvtárost! nemzetközi világnapot egy könyves kreatív foglalkozással! :)
BOGYÓ ÉS BABÓCA KIÁLLÍTÁS
2020. február 26.

BOGYÓ ÉS BABÓCA KIÁLLÍTÁS

MÁRCIUS 4 - 31. A vitrinekben életre kelnek a sorozat szereplői, helyszínei bábok formájában. A gyerekek megcsodálhatják a mesékben szereplő házikókat, a léghajót, egész közelről szemügyre vehetik az apró tárgyakat és persze Bogyót és Babócát több jelenetben, az összes barátjukkal együtt.
MESEDÉLUTÁN
2020. február 25.

MESEDÉLUTÁN

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot MÁRCIUS 20-ÁN (PÉNTEKEN) 16:30-KOR a Gyermekkönyvtárba! Ünnepeljük meg együtt TÖRTÉNETMESÉLÉS és a VÍZ VILÁGNAPJÁT! "A mese gyógyír, / a mese játék, / a mese csoda, / a mese hit, / a mese lélek. / Mosoly mindenki lelkére." (Csernik Szende)
Nemzetközi Könyvajándék Nap
2020. február 3.

Nemzetközi Könyvajándék Nap

FEBRUÁR 14-ÉN a könyvet kölcsönző gyerekekre meglepetés vár a Gyermekkönyvtárban! :) „Aki egy jó könyvet ajándékoz, az többet ad, mintha pénzt, kenyeret és munkát adna; az békét, barátságot és boldogságot is ad.” Hermann Löns
OlvasóPróba 3K: Könyv, kakaó, kalács
2020. január 27.

OlvasóPróba 3K: Könyv, kakaó, kalács

Január 31-én 17 órakor folytatjuk "könyvklubunkat", ahol kötetlenül beszélgetünk, játszunk, könyveket ajánlunk egymásnak! Ráadásul azt is megtudhatjátok, ki hogy áll a sárkánytojás / pontgyűjtésben! Mindezek mellett még vajas kalácsot is majszolhattok, majd leöblíthetitek egy pohár kakaóval! ;)
A PÁL UTCAI FIÚK vándorkiállítás
2019. december 16.

A PÁL UTCAI FIÚK vándorkiállítás

Szeretettel várunk minden érdeklődőt DECEMBER 5. (csütörtök) és JANUÁR 4. (szombat) között a Gyermekkönyvtárba! A kiállítás 11 tablóból, installációból és sok könyvhöz kötődő tárgyból áll! Délelőtti interaktív óráinkra előzetes BEJELENTKEZÉS szükséges!
Volt egyszer egy Mesemondóverseny...
2019. december 15.

Volt egyszer egy Mesemondóverseny...

December 6-án, Mikulás napján ismét megrendezésre került a Mesemondó Gyerekek Találkozója! Idén Benedek Elek királylányos és királyfis meséit mondták a gyerekek! "A mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére." (Csernik Szende, székely mesemondó, bábos és költő)
Karácsonyi könyvajánló
2019. december 11.

Karácsonyi könyvajánló

Karácsonyi mesék, történetek kicsiknek és nagyoknak, hogy könnyebb legyen a hangolódás az ünnepekre! "Ahány csengő: csendüljön, / ahány gyerek: örüljön, / ahány gyertya: mind égjen, /karácsonyi szépségben." Csanádi Imre: Karácsony fája (részlet)
Farsangi PAPÍRSZÍNHÁZ
2019. december 10.

Farsangi PAPÍRSZÍNHÁZ

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot január 24-én (pénteken) 16:30-kor a Gyermekkönyvtárba interaktív foglalkozással egybekötött papírszínházas mesedélutánunkra! "Itt a farsang, áll a bál, / keringőzik a kanál, / Csárdást jár a habverő, / bokázik a máktörő." (Gazdag Erzsi)
FARMERGYŰJTÉS
2019. november 11.

FARMERGYŰJTÉS

NOVEMBER 16-24-IG! Csatlakoztunk az Európai hulladékcsökkentési héthez! Hozza be a könyvtárba feleslegessé vált farmereit! Újrahasznosítjuk az Ökologistic Alapítvány közreműködésével! :) „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!”
PAPÍRSZÍNHÁZ az őszi szünetben
2019. október 28.

PAPÍRSZÍNHÁZ az őszi szünetben

Október 30-án, szerdán 16 órától interaktív papírszínházi előadás vár minden kicsit és nagyot a Gyermekkönyvtárban! Ráadásul ezen a napon 13:00-17:30-ig kreatív foglalkozás kíséri a programot! Őszi szünetben már 9 órától vár a Gyermekkönyvtár!
Cim-cim-Cimborák, FIGYELEM!
2019. október 27.

Cim-cim-Cimborák, FIGYELEM!

November 5-én (kedden) 16 órakor találkozzunk a Gyermekkönyvtárban! A találkozón megvizsgáljuk az őszt a versek tükrében, kreatívkodunk és megbeszéljük a karácsonyi fellépésünket is! Marcsi néni szeretettel vár minden régi és új Cimborát! "November, ber, ber, ber, közeleg a hóember!"
SZÓforgató - BETŰvető 2019
2019. október 11.

SZÓforgató - BETŰvető 2019

Két fordulós, kortárs irodalmi vetélkedő, idén Mészöly Ágnes műveiből 2-4. OSZTÁLYOSOKNAK! Nevezz be Te is! A díjakat decemberben maga az írónő adja át! :) A második feladatlap leadási határideje: NOVEMBER 30. A verseny EGYÉNI, és a feladatlapok tartalmazzák a szövegrészleteket!
Vendégünk: MÉSZÖLY ÁGNES írónő
2019. október 11.

Vendégünk: MÉSZÖLY ÁGNES írónő

DECEMBER 10-én, kedden 14 órától író-olvasó találkozóra várjuk a kicsiket és nagyokat a Gyermekkönyvtárba! A Szóforgató - Betűvető irodalmi vetélkedő díjait maga az írónő adja át! :) CSOPORTOKNAK BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!
FELHÍVÁS: Mesemondó Gyerekek Találkozója a könyvtárban!
2019. október 10.

FELHÍVÁS: Mesemondó Gyerekek Találkozója a könyvtárban!

December 6-án (pénteken) újra mesemondó verseny a Gyermekkönyvtárban! Szeretettel várjuk az alsósokat és a felsősöket Benedek Elek "királylányos" és királyfis" meséivel! "Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl, hetedhét országon egy sánta arasszal innét…"
KARÁCSONYI KAVALKÁD
2019. október 10.

KARÁCSONYI KAVALKÁD

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot DECEMBER 13-Án (PÉNTEKEN) 13-18 ÓRÁIG a Gyermekkönyvtárba! Mesemondás, cserebere zsibvásár, kézműves kiállítás, "farmeres" kreatív foglalkozás és VÁSÁR vár Rátok! Várjuk együtt a karácsonyt! :)
Cim-cim-Cimborák, FIGYELEM!
2019. október 9.

Cim-cim-Cimborák, FIGYELEM!

Találkozzunk december 3-án (kedden) 16 órakor a Gyermekkönyvtárban! A találkozó az advent jegyében zajlik: decemberi szokások, hiedelmek, játékok és kézműves foglalkozás! Marcsi néni szeretettel vár minden régi és új cimborát! :)
BABAOLVASÓJEGY - KÖLYÖKOLVASÓJEGY :)
2019. szeptember 30.

BABAOLVASÓJEGY - KÖLYÖKOLVASÓJEGY :)

A legkisebbekre is gondolunk! A beiratkozásnál nincs korhatár! Babaolvasójegy 0-4 éves korig. Kölyökolvasójegy 5-10 éves korig. Szeretettel várjuk a kisebb és nagyobb gyermekeket a Gyermekkönyvtárba!
Kirándulunk, CIMBORÁK!
2019. szeptember 5.

Kirándulunk, CIMBORÁK!

OKTÓBER 12-ÉN (SZOMBATON) Bikalra utazunk az Élménybirtokra! Jelentkezz Marcsi néninél! Útiköltség, belépők és ebéd ára: 3000 Ft!
MESEDÉLUTÁN a népmese napja alkalmából
2019. szeptember 4.

MESEDÉLUTÁN a népmese napja alkalmából

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot SZEPTEMBER 26-ÁN (CSÜTÖRTÖKÖN) 16 ÓRAKOR a Gyermekkönyvtárba! Ünnepeljük meg együtt Elek apó 160. születésnapját! "A mese gyógyír, / a mese játék, / a mese csoda, / a mese hit, / a mese lélek. / Mosoly mindenki lelkére." (Csernik Szende)
első előző következő utolsó