M. Kácsor Zoltán: Zabaszauroszok

„Ahol a Tejút és a Vajút összefolyik, ott keletkezik a Tejben-Vajban folyam. Ott található a híres Tejben-Vajban Gyógyfürdő, talán már hallottatok róla.”

 

M. Kácsor Zoltán Zabaszauruszok sorozatában Rilex, a tirex és barátai kalandjait ismerhetjük meg. Rilex a világ legbékésebb tirexe, ugyanis ő vegetáriánus. Ezt a szájában lakó Kunyi sajnálja a legjobban, aki egy keselyű. Rilex a Dínódombok egy távoli barlangjában lakik, és sajnos nincsenek barátai, mivel a tirexek elég ijesztőek tudnak lenni…

Az első részben, aminek a címe Utazás Dínómdánomba, egy nap váratlanul megjelenik Barmol, a raptor, és elkezdődnek a kalandok…. Az újdonsült barátok pedig elindulnak, hogy megkeressék Fogkopácsot, aki meg tudja gyógyítani Barmol fogait…

A második részben, a Sárkánytörvényben Leiszút Feliszúté, a sárkányé a főszerep. Rilexnek hiányozni kezd a régi barlangja és a gyümölcsfái, de barátai Barmol és Kunyi nagyon jól érzik magukat Dínómdánomban. Eközben a selypítős sárkány észreveszi, hogy a kincsei közül hiányzik húsz arany! Aztán megjelenik a sárkányok kincstárnoka Háromig Számolok, s a legnagyobb kalandok csak ekkor kezdődnek főhőseink életében….

A harmadik részben

Az író művében bemutatja a dinoszauruszok és a sárkányok mindennapjait, ehhez a fantasztikus illusztrációkat pedig Kecskés Judit készítette. Láttatok már olyat, hogy egy sárkány papucsban mos fogat? Ha még nem, akkor mindenképpen olvassátok el ezt a humoros könyvet!

A szerző azt nyilatkozta, hogy hét kötetesre tervezi a sorozatát, a negyedik előreláthatólag 2020 nyarán jelenik meg.

Vigyázat a sorozat olvasása függőséget okozhat!

 

M. Kácsor Zoltán Facebook-oldalán olvassa fel
fejezetenként a Zabaszauruszok 1. kötetét. >>>

 

„És hogy mi történt Rilexsszel, a világ legbékésebb tirannoszauruszával? Nos, ő egy ideig rendkívül boldog volt, hogy Fogkopácsnál vendégeskedhet a Bendő-erdő közepén. Miután kitanulta a fogorvosi szakma minden csínját-bínját, soha többé nem érezte, hogy kerülik őt a dinoszauruszok. Bár az igaz, hogy orvosi tudásán túl kedvessége és bölcsessége még híresebb volt. Csak úgy özönlöttek hozzá a betegek, akik ajándékokkal is elárasztották. Rilex egy idő múlva mégis úgy érezte, hogy valami nincs rendjén."

„– Hát te meg mit csinálsz – csodálkozott Rilex.

– Fogat moszok – válaszolta Leiszút Feliszút.

– Azt látom, de drágakövekkel?

– Gyémánttal a legjobb fogat moszni, mert leszedi a fogkövet isz! –okította a tirexet a sárkány.”

„Az a sárkány, akitől hanyagsága okán legalább tizenkilenc aranyat ellopnak, a sárkánykincsekre vonatkozó törvény harmadik paragrafusának negyedik cikkelye alapján ősi sárkánybűnt követ el, aminek következtében száműzetésre ítéltetik mindaddig a napig, amíg újra nem bizonyítja, hogy méltó a sárkány névre.”

(az ajánlót Farkas Petra készítette)