Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)

Nemcsak kicsiknek, hanem néniknek és bácsiknak is!

 

 
 

Képzeld el, volt egyszer egy öreg dió. Vagyis hogy: van! Ebben a dióban él Kicsibácsi és Kicsinéni, meg Imikém, a felhúzhatós "bádognyúl-madaruk". Ők persze tudják, hogy igazából nyúl, nem madár, Imikém mégis egy kalitkában él. Onnan nézelődik egész nap a bádogszemével. Kicsibácsi minden reggel kiveszi a kredencfiókból a kulcsot, odamegy a kalitkához, és felhúzza vele Imikét. Ilyenkor két lépés a szekrényig, kettő vissza.

Mert ebben a dióban minden elfér ám! Egy kis konyha, benne egy szem zabpehely, egy szem paradicsom, és egy szem krumpli. A szobában sezlony, stelázsi, kredenc, ami csak egy lakásban kell!

Szerepel még a könyvben egy engesztelhetetlen kislány, egy felhőkig érő kinyitható zseblétra, a hatszázhatvanhatos busz, Láthatatlan Lusta Lajos, Gombkirály, és az ő főszereplésükkel egy-egy igazi mese.

"Kicsibácsi és Kicsinéni egy kicsit gyerek, egy kicsit felnőtt, egy kicsit én, egy kicsit te, egy kicsit a nagypapám és egy kicsit a nagymamám, egy kicsit a minden és egy kicsit a képzelet, egy kicsit a ragyogó nyári délután és egy kicsit a borús őszi vasárnap. Mindig és mindenhol hat a szívre." (moksha.hu)

Akár mi is élhetnénk így az életünket, mert ez nemcsak egy gyerekkönyv. Ez az élet könyve.

(az ajánlást készítette: Törökné Antal Mária)