Berg Judit: Tökmagok a korallzátonyon

“De hullám csak akkor van, ha valahol a tengeren fúj a szél. Apály és dagály viszont mindig váltják egymást. Viharban és napsütésben is. Örökké.”

 

Most én olvasok-sorozat - Berg Judit: Tökmagok... >>>

„Most én olvasok”-sorozat harmadik része a tenger mélyére viszi el a kezdő olvasót. Ebben a kötetben a négy kedves tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandos felfedező útjának lehetünk tanúi. A kis barátok a tenger fenekén régészkednek, korallzátonyokat csodálnak, de az igazi céljuk az, hogy megtalálják a tengeri sünöket, és választ kapjanak arra a kérdésre, hogy vajon rokonai-e a szárazfödi sünöknek? Közben a “gyanútlan” olvasó azt is megtudhatja, hogy milyen állat a remeterák, a korallpolip és a medúza. Ráadásul fény derül arra is, hogy mi a különbség az apály és dagály között. Jó olvasást kívánok!

  • 3. szint
  • oldalanként 10-15 mondat
  • bővített és összetett mondatok is
  • nehezebb, hosszabb szavak is
  • bonyolultabb történetszövés

 

Részlet a könyvből:

“A négy tökmag végre begázol a tengerbe. Aztán alábuknak. Nagyokat tempózva úsznak egyre beljebb. Hű! Micsoda látvány tárul a szemük elé! Egy igazi korallzátony! Víz alatti csipkés kősziklák, tele a legfurább lényekkel. És mindenütt tarka, mintás halak! Sőt, nem csak halak! Medúzák, vízinövények, tengeri csillagok, szivacsok, kagylók, csigák. A tökmagok ámulva úsznak körbe. Mennyi élőlény, micsoda nyüzsgés! De vajon hol vannak a tengeri sünök? Benő megszólít egy arra úszó halrajt, de nem kap választ. Minka gyönyörű csigaházat vesz észre. Talán tengeri csiga lakik benne?”

(az ajánlást készítette: Törökné Antal Mária)