Bosnyák Viktória: Mantyusok 3.: Micsoda Buli!

“Az emberek a kutyában bíznak legjobban. A kutya az ember legjobb barátja. De a gyerek legjobb barátja a mantyus.”

 

Bosnyák Viktória, aki több sikerkönyv írója, a Mantyusokkal a kisebbek olvasási kedvét szeretné meghozni. Az írónő ezzel a vidám, kalandokkal teli sorozattal a gyerekek félelmeit igyekszik feloldani.

A harmadik részben a gyerekeket ért sérelmek, problémák vannak a középpontban, de szerencsére egy kis varázslattal minden megoldható. Bántanak a suliban? Esetleg elveszik az uzsonnádat? Ügyetlen vagy tesi órán és csúfolnak emiatt? Azonnal ott terem egy kis manó, egy mantyus, aki erőt ad, bátorságot és máris meg mered védeni magad.

Ezenkívül arra is ösztönöz a könyv, hogy tanulj a saját hibáidból, próbáld magad kívülről nézni. Esetleg ráébredhetsz arra, hogy te is sokszor piszkálod a gyengébbeket és gonoszkodsz velük. Mit gondolsz, ezen vajon tudsz változtatni?

Kisebbeknek nagyon tanulságos és szórakoztató olvasmány!

 

Bosnyák Viktória egyik sikerkönyve a több kiadást is megért Tündérboszorkány-trilógia, aminek egy könyvtáros a főszereplője. De vajon tényleg boszorkány? Vagy esetleg tündér? Az írónő a történet hatására elhatározta, hogy a való életben is felkutatja a “Tündérkönyvtárosokat”, azokat az iskolai és gyermekkönyvtárosokat, akik a gyerekek szemében valóságos tündérek.

Képzeljétek, a mi könyvtárunkban is dolgozik egy Tündérkönyvtáros! :)

Marcsi néni a Tündérkönyvtáros >>>

A Tündérboszorkány című könyv ajánlója >>>
 

 

“Közben pedig egyre jobban szúrta, facsarta az a valami Buli szívét, gyomrát, ő pedig próbált megfelelő szót találni rá. Nem volt könnyű, hiszen eddig még sosem érzett lelkiismeret-furdalást. A lelkiismeret-furdalás arra kényszerítette, hogy felidézze magában azt a sok goromba, undok dolgot, amit másokkal tett. Meglepődött saját gonoszkodásain, mivel most gondolatban kívülről látta magát, mintha az a kegyetlen fiú nem is ő lett volna. Eszébe jutottak az osztálytársai is. Biztosan örülnek, amiért nem vagyok ott, és nem piszkálom őket – sóhajtott, és arra gondolt, hogy ő már csak ilyen rettenetes gyerek.”

(az ajánlást készítette: Törökné Antal Mária)