Sandra Grimm: Ne félj!: Bátor mesék

„ Nem az a bátorság, ha olyat csinálsz, amitől mások félnek, hanem ha olyat, amitől te magad félsz.”

 

Mi a közös Liliben, Marciban, a kis mosómedvében, a kis sellőfiúban, vagy Móricban? Az, hogy mindannyian félnek valamitől! De az is, hogy összeszedik minden bátorságukat és szembenéznek félelmeikkel.

Sandra Grimm kedves, színes, interaktív könyvének meséi félős, szorongó kisgyermekeknek szólnak. A meséken keresztül megértik, hogy mindannyian félünk valamitől, de legyőzhetjük félelmeinket, akár egyedül, akár mások segítségével.

A mesék mellett beszélgetést kezdeményező kérdéseket, feladatokat, alkotó ötleteket is találnak a szülők, amiből gyermekeik korának megfelelőt választva még jobban bevonhatják őket a történetbe, és közben észrevétlenül támogatják például a nyelvi fejlődésüket.

 

„Lili pontosan látta, hogy anyu milyen lassan vánszorgott az ugrótoronyhoz. Mint a csiga. Apu előrement, és gyorsan felmászott a magas létrán. Amikor odafent állt és lenézett, rögtön hátralépett egyet.

Zsuzsi intett neki, hogy most ugorhat.

- Látjátok, a felnőttek sem mindig bátrak! - mondta.

Lili látta, hogy apu valamit odasúg anyunak. Erre anyu előrement, és lepillantott a vízre. Aztán Lilire nézett, és integetett, de nem mosolygott. Ő is fél, állapította meg Lili csodálkozva.

Nagyon szorított anyunak és apunak. Remélte, hogy sikerül nekik!

Aztán anyu megfogta apu kezét. Másik kezével befogta az orrát. Apu elkiáltotta magát:

- Egy, két, há'! - És leugrottak.

PLACCS!”

(az ajánlást készítette: Fábián Krisztina)