Anne Pilchote - Cendrine Wolf: Oksa Pollock 1.

"Te vagy az utolsó remény. (...) tanulj meg a képességeiddel bánni..."

 

A vadóc 13 éves lány, Oksa Pollock szülei váratlanul bejelentik, hogy Párizsból Londonba költöznek, hogy ott nyithassanak francia éttermet. Oksa nem érti, mire ez a nagy sietség, ám mivel legjobb barátja, Gus és a családja is velük tartanak, ráadásul francia nyelvű iskolába íratják, nem kesereg sokáig. Aztán egyre több rejtélyes dolog történik vele. Nem elég, hogy már az első tanítási napon összetűzésbe kerül McGraw tanár úrral, de elkezd véletlenszerűen tárgyakat mozgatni, tűzgömb jön a tenyeréből, falnak vág egy felsőbb éves fiút anélkül, hogy hozzáérne... Mi történik vele? Álmodik, vagy ez a valóság? Nem sokkal később fültanúja lesz egy tanácskozásnak, amin a nagyanyja és az édesapja is részt vesz, és ahol fény derül a család féltve őrzött titkára is...

Hol van Édéfia? Milyen lények azok a Kelekottyok, Gyagyuszok, Handabandászok és Jövendérek? Kicsoda egyáltalán az az Oksa Pollock? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, vagy csupán egy izgalmas varázskalandra vágysz, akkor ezt a könyvet mindenképpen olvasd el!

"- Hogyha felhívom a szüleimet, miről fogok nekik mesélni? A legjobb barátomról, aki a repülést gyakorolja és viharokat támaszt? Vagy elképesztő teremtményekről, akik egy láthatatlan országból származnak? Magamról, aki semmi mást nem tudok csinálni, mint bámulni és megtapsolni a te szédületes attrakcióidat? A haszontalanságomról? A jelentéktelenségemről? (...)

- Haszontalanság? Meghibbantál? Te nem vagy haszontalan! Te nem vagy jelentéktelen! - ripakodott Gus-ra elszorult torokkal Oksa."

(az ajánlást készítette: Pokornyi Orsolya)