Márta Gómez Mata: Anyukák világa

Amikor az anyukák a kezükkel álmodnak, átváltoznak Zongora anyukává, a kezük pedig gyengédebb, gyorsabb, biztosabb és puhább lesz.”
 

Van egy anyukavilág, ahol Bicikli anyuka ölelései puha kormánnyá változnak, ahol szundítani és támaszkodni lehet, ahol Eper anyuka mindig, amikor úgy alakul, elpirul a boldogságtól, és Harmonika anyuka fülbemászóan, elegánsan és vidáman játszik egészen addig, míg titokban sírva nem fakad. A műben többféle „anyukatípust” ismerhetünk meg a humorosabbnál humorosabb történeteken keresztül. Picasso anyuka ért a művészethez, de a matematika már kifog rajta.

Coca- Cola anyuka szereti, hogyha az élete mindig tele van buborékkal. Piroska anyuka imádja a könyvesboltokat és a könyvtárakat, Mozart anyukát pedig a klasszikus zene teszi boldoggá.

A könyv fantasztikus illusztrációit Carla Nazareth készítette, a kötetet a Naphegy kiadó adta ki.

 

Piroska anyuka egyáltalán nem fél a farkastól, csak a szabadidő hiányától, vagyis hogy nem lesz lehetősége egy kis olvasásra, minden nap legalább egy icipicire. (...)

Piroska anyukát immár egy könyveket megállás nélkül lapozó hadsereg veszi körül, és soha nem bocsájtja meg, ha valaki háborgatja, a kis olvasói nyugalmát.”

(az ajánlást készítette: Farkas Petra)