Szakács Eszter: A Szelek Tornya

Egészen addig halvány elképzelésem sem volt, mi szeretnék lenni. Egyedül a könyvekért voltam oda. Elolvasni egy verset vagy történetet éppen olyan volt, mint az az ablak a daru tetején: pillantás egy másik világba.”

 

Mira élete nem fenékig tejfel. Anyukája meghalt, a legjobb barátja, Konrád az ellensége lett, és az új haverjaival állandóan a nyomában járnak, hogy jól ellássák a baját. Egy nap azonban érdekes dolog történik vele: menekülés közben egy építkezésen álló darura mászik fel a fiúk elől, és az irányítófülkéből egy másik világot pillant meg...az esőben lezuhan a daruról, ám ekkor egy griff hátán találja magát, aki megmenti az életét. Ráadásul emberi hangon beszél hozzá!

 

Ezután egyre több mindenre derül fény: Mira elől eltitkolták, hogy már születésekor titkos feladatra választották ki a Moirák, a sors irányítói. Feladata pedig nem más, mint grifflovasként őrizni az Olümposz nevű bolygót, ahová a a görög istenek költöztek napjainkra. Tizenötödik születésnapja után pedig azonnal el kell kezdenie tanulnia az Akadémián, ahol felkészítik leendő feladatára. Ám mindemellett „normális” életét is élnie kell a Földön...

 

Zsebuniverzumok, istenek, telepátia, sámánok, hibridek és még rengeteg titok! Ez a könyv izgalmas utazásra hív a különböző népek mitológiájába! Mira, Konrád és Uli, a griff hihetetlen kalandokba keverednek, és a rengeteg fordulat vár Rád is olvasás közben! Ne hagyd ki! :)

 

Részlet a könyvből:

 

"Megcsúszott a létrafokon a szandálom talpa. Megálltam, és beletöröltem könnyes szemem a póló ujjába. Jó lesz inkább a mászásra koncentrálni. Uli barna feje egyre közelebb billegett alattam. Már félúton jártunk, a többiek műanyag bábunak látszottkak alattunk. Arra gondoltam, ha tényleg azok lennének, a kezem egyetlen suhintásával lesodorhatnám őket a tábláról.

A lent még csak fuvallatnak érződő szél egyre hangosabban dudorászott a fülem mellett. Szellő a szélben. Önkéntelenül is elmosolyodtam. Mindig szerettem a nevem: Szellő Miranda. A nevem is a repülést idézte bennem.

- Mira, ne csináld!

Úgy tettem, mintha nem hallottam volna. (...)

- Mira, kérlek! Le kell jönnöd, ez nagyon veszélyes! Viktor megígérte, hogy nem fognak bántani - kiáltotta Uli.

- És te? - vetettem oda dühösen. - Tőled talán nem kell tartanom?

Rövid szünet.

- Én soha nem bántottalak.

Mintha szégyenkezés szüremlett volna át a hangján.

- De nem is léptél közbe."

(az ajánlást készítette: Pokornyi Orsolya)