Paul Griffin: Ahol a barátom, ott az otthonom

„Egyes könyvek megváltoztatják azt, ahogy a világot látjuk, de mindig van egy olyan, ami még a lélegzésedet is megváltoztatja.”

 

Már a könyv címe is sejtelemesen hangzik... a borítón látható kép pedig csak erősíti ezt az érzést. A több szálon futó történet magával ragad, mert a valós életet tárja elénk. Nyomon követhetjük egy örökbefogadott 11 éves fiú, Ben beilleszkedését az őt körülvevő világba, ahol sok megpróbáltatás, bánat és öröm éri, még az igaz barátságot is megtalálja a könyvtáros hölgy különleges kislányában és egy kiskutyában. Ez az elgondoltató, humoros és egyben kicsit szomorkás történet a lelkünkig hatol.

Ez a főként kamaszoknak szóló könyv rámutat az életben adódó nehéz helyzetekre is, amelyekre nem kínálkozik tálcán a megoldás...

 

„Némely pillanat szinte tökéletes, tele fénnyel, reménnyel és nevetéssel. Az ilyen pillanatok örökké velünk maradnak.”

 

„A kis szőrmók odatrappolt a könyvtárhátsó részéhez, ahol a díva táborozott. Ezúttal sárga svájcisapkát viselt mandarin színű sállal, a körmei pedig rózsaszínen fluoreszkáltak. Minden rikított rajta, kivéve a bőrét, ami sápadt volt. A szemei alatt karikák húzódtak, mintha egész éjjel fennmaradt volna, hogy kiolvassa azt a sok könyvet, amiket a múltkor a hátizsákjában láttam. A kutya felmászott az ölébe. – Olyan imádni való, hogy büntetni kellene – szólalt meg a lány. – Hogy hívják? - Még nem tudom – csak három napja van meg.”

 

"Az élet egy utazás, aminek a legjobb része a felfele caplatás. Ha valaminek vége szakad, jön valami más,

a rossz után pedig mindig jó következik. Ha egy ajtó bezárul kettő nyílik helyette, és neked mindkettőn át kell menned.”

 

(az ajánlást készítette: Törökné Antal Mária)