Ez történt 2020-ban

DECEMBER 21.

KARÁCSONYI ONLINE CIMBORA FORGATAG

Felhívást intéztem a cimborákhoz: a járványhelyzet miat most nem a Városháza tér volt a fellépés helyszíne, hanem az online tér! Mese, vers ének, zene, tánc stb. amivel segítettük a szívet melengető ráhangolódást a karácsonyra!

 

 

NOVEMBER 3.

ÖSVÉNYFESTÉS

 

OKTÓBER 17.

CIMBORA 17. SZÜLETÉSNAPI GÁLA

 

 

OKTÓBER 6.

A CIMBORA KLUB VENDÉGE: L. MOLNÁR EDIT

 

 

AUGUSZTUS 31.

CIMBORAFA FELSZALAGOZÁSA

 

 

ÁPRILIS 14.

CIMBORA TÖRTÉNETI KVÍZ 1-3.

 

 

MÁRCIUS VÉGÉTŐL

CIMBORÁK LEVELESLÁDÁJA

A Cimbora újság legfontosabb rovata volt az, amelyikben Benedek Elek nagyapó a gyerekeknek üzent. A járvány idejére az ő nyomán megszületett a Cimborák Levelesládája! Bármi ötleted, örömöd, gondod van, megírhatod!  Marcsi néni válaszol rá! <3 

 

MÁRCIUS 3.

A VÍZ VILÁGNAPJA

Arról beszélgettünk, hogy mit jelent számunkra a víz, milyen fontos szerepe van az életünkben és mennyire kell rá vigyázni.

A Víz Világnapját először 1993-ban tartották, hogy ráirányítsák a tiszta VÍZ fontosságára figyelmet, nagyon fontos lenne, ha nemcsak ezen az egy napon figyelnénk rá!

A gyerekek „ vizes” rajzaikkal is kiemelték, hogy milyen nélkülözhetetlen a VÍZ számunkra. Tudásukat egy játékos kvízzel is bizonyították, itt tallért kaphattak a legügyesebbek!

Sok ismeretterjesztő és szépirodalmi könyveket nézegettünk, amik az éltető elemről szólnak, végül ki is kölcsönözték ezeket a cimborák.

Majd egy-egy pohár víz elfogyasztásával zártuk a foglalkozást.

 

FEBRUÁR 11.

FARSANGI MULATSÁG

A tavaszvárást játékos feladatok, mulatság, jelmezverseny és egy igazi lakoma tette színessé, varázslatossá! A farsang vízkereszttől hamvazó szerdáig tart, ezután veszi kezdetét a 40 napos böjt. A gyerekek nagyon örültek, hogy felelevenítettük ezt a szép régi hagyományt, többen jártak Mohácson és sokat beszélgettünk a busókról, eljátszottuk a „bolond lakodalmat” is, nagy kacagás kísérte!

A jelmezesek között volt varázsló, ördög, tündérek, spanyol táncos, Piroska, egérke, ikrek (akik igaziból is azok) és megjelent egy vámpír is. Sok lelkes szülő segített a jelmezverseny lebonyolításában és a finom lakoma utáni innivalók kínálásában. A mulatság zárásaként a farsangi tánccal sikeresen elűztük a telet!

 

JANUÁR 14.

ÉVKEZDÉS ÉS A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A kis cimborák alig várták, hogy elmesélhessék a karácsonyi élményeiket, a téli szünet örömeit a szokásos fonalgombolyagunk segítségével: „Nekem az tetszett a legjobban a téli szünetben, amikor…..” Jázminék, Vikiék és a többiek kíváncsian hallgatták egymást és végül mindenki sorra került.

A találkozó második felében a magyar kultúra napjára emlékeztünk.

„A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.”

Interaktív foglalkozás vette kezdetét, kortárs írok és műveik voltak segítségünkre, az írok közül már sokan megfordultak itt a Cimbora klub író-olvasó találkozóin, így sokszor elhangzott: „Már vele is találkoztam!”

Kik is voltak ők: Lackfi János, Vig Balázs, Varró Dani, Tóth Krisztina, Szabó T. Anna, Kiss Ottó, Molnár Krisztina Rita, Dóka Péter és vége nincs a felsorolásnak....

Legközelebb már farsangolni fogunk!