CIMBORA 21 - születésnapi programok

Közeleg a Cimbora klub 21. születésnapja! Ebből az alkalomból színes programokkal várunk titeket: költészet napi foglalkozás, ünnepi ösvényfestés és a születésnapi Ki mit tud? a Gyermekkönyvtárban! „E napon minden érted van: / A nap csiklandozó sugara, / A lágy szellő, / S a madarak csodás dala.”

2003. április 24-én megalakult a dunaújvárosi Cimbora klub a József Attila Könyvtárban. Az első cimborák közül sokan már egyetemre járnak, és a születésnap közeledtével mint "öreg cimborák" látogatnak vissza hozzánk, hogy felidézzék a közös emlékeket, elmeséljék a kisebbeknek, mi történt velük azóta.

A születésnap alkalmából ültettük a Cimborafát, avattuk fel a Cimbora-ösvényt is, és azóta is mindig kötődik hozzá valamilyen ünnepi esemény, például az embléma felfestése az ösvényre. 2005 óta a Ki mit tud? is állandó programja az ünnepnek. Ilyenkor a klubtagok különféle produkciókkal lépnek fel társaik és a meghívott zsüri előtt, végül együtt fújjuk el a gyertyákat a szülinapi tortán!

 

A 21. születésnap alkalmából a következő programokkal várunk minden cimborát:

 

  • Interaktív, játékos költészet napi foglalkozásra hívunk titeket! Kik azok a kortárs verselők? Megtudhatjátok!

A foglalkozás időpontja: április 16. (kedd) 16:30

 

  • Ünnepi ösvényfestésre várunk titeket Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművésszel!

A foglalkozás időpontja: április 23. (kedd) 17:00

 

  • A Cimbora klub születésnapi Ki mit tud? gálájára is ideje elkezdeni a felkészülést!

Több kategóriában is nevezhettek. (pl.: vers, mese, ének, tánc, zene. bűvészmutatvány stb.) Hozz magaddal jókedvet, emlékeket és egy kis tál meglepetés sütit vagy innivalót! :)

Nevezési határidő: április 22. (hétfő)

A gála időpontja: április 27. (szombat) 10:00

Gyülekező: Fél 10-től

A gála helyszíne: Gyermekkönyvtár

 

Ünnepeljük meg együtt a Cimbora klub 21. születésnapját!