KÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK ÓVODÁSOKNAK

Időpontegyeztetés: 06/25-423-952, gyermekkvt@jakd.hu

vagy személyesen a Gyermekkönyvtárban Marcsi néninél és Orsi néninél.

 

MESÉS-JÁTÉKOS KÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK:

Könyvtárbemutató:

A gyerekek játékosan ismerhetik meg a könyvek birodalmát, verset, mesét hallgathatnak, majd kedvükre nézelődhetnek, játszhatnak a gyermekkönyvtárban.

Évszakok:

A gyerekek különböző évszakokhoz kapcsolódó könyveket nézegethetnek, verset, mesét hallgathatnak, játékosan ismerhetik meg, ismételhetik át az évszakok jellemző időjárását, növény- és állatvilágát.

Ünnepek:

A nagy ünnepekhez, ünnepkörökhöz kapcsolódóan játszhatnak, hallgathatnak mesét, verset a gyerekek, megismerhetik, átismételhetik a fontos dátumokat és a hozzájuk kötődő hagyományokat.

Világnapok:

Az adott világnaphoz kapcsolódóan játszhatnak, hallgathatnak mesét, verset a gyerekek, megismerhetik, átismételhetik a hozzá kötődő tudnivalókat. (pl.: a víz világnapja)

Természeti jelenségek:

A gyerekek különböző természeti jelenségekhez kapcsolódó könyveket nézegethetnek, verset, mesét hallgathatnak, játékosan ismerhetik meg, ismételhetik át a jellemzőit, előnyeit, veszélyeit. (pl.: a tűz, a környezetvédelem)

Földrészeket bemutató:

Az adott földrészhez kapcsolódóan játszhatnak, hallgathatnak mesét, verset a gyerekek, megismerhetik, átismételhetik a különlegességeit, növény- és állatvilágát. (pl.: Afrika)

 

További könyvekhez kapcsolható témákat is szívesen feldolgozunk,

ebben az esetben kérjük, hogy legalább egy hónappal előtte jelentkezzenek be

a fent található elérhetőségek egyikén!

 

 

TOVÁBBI KÉPEK>>>