NESZ-MESE - elektroakusztikus zeneszínház

Akusztikus zeneszínház a Gyermekkönyvtárban, nem csak gyerekeknek: 8-99 éves korig! Szeretettel várjuk az érdeklődőket egy különleges előadásra OKTÓBER 6-ÁN, SZOMBATON 16 ÓRAKOR! Az alkotók közül három dunaújvárosi. Előadó: Farkas Erik, írta: Hutvágner Éva, zene: Baráth Bálint, Szigetvári Andrea.

"Mese, ami nesz, nesz, ami mese. Nesze!"

"A nesz-mese projekt egy teljesen új irányvonala a történetmesélésnek, ami ku­ri­ózum­... A nesz-mesével a hallásunkra támaszkodva indítjuk be kreatív fantáziánkat, kihasználva a technika adta lehetőségeket akusztikus effektek létrehozásával.

  A produkció négy alkotója közül három dunaújvárosi származású. Hutvágner Éva meseíró, dramaturg, Baráth Bálint zeneszerző és Farkas Erik előadóművész mesterhármasához Szigetvá­ri Andrea zeneszerző is csatla­kozott. Céljuk, hogy a produkció alatti hangtérkép kalauzolja el a gyerekeket a mesevilágba, és nem vetített képek vagy videó segít ebben a kicsiknek. Hutvágner Éva úgy írta a darabot, hogy abban szándékosan lukakat hagyott, amiket a zeneszerzők által generált hangok hivatottak kitölteni, és ezek segítenek abban is, hogy a hallgatók tovább szőjék, összekapcsolják a történet szálait.

A legjobb az egészben pedig az, hogy mindez élőben történik. Farkas Erik egy monodrámában meséli el egyszemélyes jelenlétét hibátlanul kivitelező akusztikus ingerek kíséretében."

Forrás: Meseszínház, ami egy alvó érzékszervünket kelti fel (duol.hu) >>>


Nesz-mese bemutatkozó kisfilm >>>

 

 

OKN PROGRAMOK A GYERMEKKÖNYVTÁRBAN >>>

OKN PROGRAMOK A FELNŐTTKÖNYVTÁRBAN >>>

Kapcsolódó linkek: