Elena Favilli: Esti mesék lázadó lányoknak 2.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány aki szeretett írni. Mindent kipróbált: a verset, a szerelmes történetet, a krimit és a levelet. Agatha mindennél jobban vágyott arra, hogy igazi író lehessen. Sétáltatás közben a kutyájának, George Washingtonnak mesélt az álmairól. Akármerre jártak George-dzsal, Agatha mindenütt egy-egy történet helyszínét látta, és minden új ismerőséről az jutott eszébe, hogy az illető melyik történetének a szereplője lehetne.”

 

A könyv Agatha Christie írónőtől a huszonötéves észak-koreai Yeonmi Parkig mutatja be a lázadó lányok életét. Yeonmi Észak-Koreából szökött meg a szüleivel, és máig mindent megtesz azért, hogy országán segíthessen. Rajtuk kívül még Audrey Hepburn, Beatrix Potter, Peggy Guggenheim, Nadia Comaneci és Oprah Winfrey életét is megismerhetjük. Az illusztrációkat ennél a kötetnél is Francesca Cavallo készítette.

"Ez a lenyűgöző könyv megmutatja lányoknak, hogy BÁRMI lehet belőlük."

 

Nadia szó szerint tökéletes lett. Tizennégyévesen tíz pontot kapott a montreáli olimpián. Soha egyetlen tornásznak sem adtak még maximális pontszámot. Az emberek ámulva nézték hibátlan gyakorlatait a gerendán, lólengésben és a felemás korláton. Nadiából legenda lett.”

 

Fülszöveg:

Itt a New York Times sikerlistáját is megjárt szenzációs könyv folytatása, ami arra ösztönzi a lányokat szerte a világon, hogy merjenek álmodni, célokat kitűzni, és küzdeni, hogy elérjék ezeket. Az Esti mesék lázadó lányoknak második kötete száz újabb kivételes nő életét meséli el Nefertititől Beyoncéig, Rosalind Franklintől J.K. Rowlingig. Királynők és aktivisták, balerinák és ügyvédek, kalózok és számítógépes tudósok, űrhajósok és feltalálók lenyűgöző történetei mutatják be a lehetőségek izgalmas és végtelen tárházát.

(az ajánlást készítette: Farkas Petra)