Molnár Krisztina Rita: Tűz ösvénye

„ Azt hittem, belepusztulok. Ha az ember először szerelmes igazán, és az véget ér…, az azért fáj. Ha akarod, majd elmondom azt is.”

 

A Térforgó sorozat első kötete, a Víz ösvénye a vízről, ez a második kötete a tűzről szól...

Az írónő finoman mutatja be egy mozaik család derűjét, bánatát, egymáshoz való viszonyát. Mindezt egy borsodi kis faluban, egy közösen együtt töltött ünnepnap, a szilveszter apropóján. Mindenki kiszakad a nyüzsgő városi élet forgatagából: anya, apa és a gyerekek. Egy olyan faluba érkeznek, ahol már alig laknak, mert mindenki a városba költözik, de még élnek a régi szép hagyományok, a tűzhely melege összehozza a családokat. Olyan történetekről olvashatsz, amelyek akár veled is megtörténhetnek, civakodás, szerelem, problémák a régi és új család között, amik mind szépen megoldódnak.

Ez a könyv, amit Simonyi Cecília hangulatos illusztráció tesznek teljessé,

felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kedvence lehet!

 

„– Csak gondoltam Esztikém, hogy rögtön első nap ne dolgozzál. Eláll az a hurka meg kolbász a hűtőben holnapig. Aztán csak jó lesz egy tányér igazi tyúkleves mindenkinek, nem igaz? Ez a tyúk szeptemberben még a kertben csipegette a tyúkhúrt. Október elején vágtuk. Tizenkét tyúk van a mélyhűtőben. Vagyis már csak tizenegy. Ez az első, amit kivettem. Nektek. Majd meglátod, milyen más az íze, mint azoknak a halványkék csirkegyáras szerencsétleneknek. A karajt már bepaníroztam tegnap, csak sütni kell. Meg odarakom a krumplit főni pürének. Hát csak jó lesz, hogy együtt ebédelünk az első nap, ugye?

Igen, Lonci néni. Nagyon jó lesz. És köszönjük szépen. Én annyira örülök, ha valaki elém teszi az ételt. Az irodaház büféjében persze van önkiszolgáló ebédidőben, de az más. Amikor kiadják egy tányérban a gyümölcslevest meg a rakott krumplit a barna műanyagtálcára. De ha valaki szed nekem a levesestálból a megterített asztalnál… jaj, hát az nagyon jó. Akkor úgy érzem magam, mintha újra kislány lennék. Csak tessék adni egy kést, hogy én is pucolhassam a krumplit.”

(az ajánlást készítette: Törökné Antal Mária)