Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka

Mi lenne, ha egy reggel arra ébrednék, hogy sebesült őz vagyok? Mi lenne, ha egy reggel arra ébrednék, hogy én vagyok a felkelő nap? Ha lánnyá változnék, milyen lennék? Ha fiúvá változnék, milyen lennék? És Te? Te mivé változnál a legszívesebben?”

 

Kitti igen élénk fantáziával van megáldva. Izgalmasabbnál izgalmasabb történeteket talál ki akkor is, amikor semmi különös nem történik. Minden vágya, hogy egy IGAZI KALAND részese lehessen!

Erre ahelyett, hogy anyukája magával vinné Kanadába, elküldi nyaralni a világ legunalmasabb helyére, Cseresznyeligetre... De ha már ott van, nyomába ered a boszorkányok utolsó leszármazottjának, megpróbálja leleplezni a betörőt, aki csak régiségeket lop, és minden erejével azon van, hogy segítsen meghiúsítani újdonsült barátnője kilakoltatását, pedig még a lány létezésében sem hisz senki... De mi történik valójában ebben a kis faluban? Mi a képzelet szüleménye és mi a valóság?

„Abszolút legjobb barátnő, abszolút nyár, abszolút titok.”

 

Hirtelen mégis eszébe jutott valami érdekes. A titokzatos lány az álmában. Talán épp Cseresznyeligeten él, és ezért jelent meg neki az éjszaka közepén, mert tudja, hogy ő is oda fog költözni. De ezt nem fogja elmondani a többieknek! Csak az ő titka lesz. Megkeresi. Igazi kalandban lesz része! Ősszel pedig irigykedhetnek a barátnői, ha elmeséli a nyári szünetét. Mert az biztos: neki lesz a legizgalmasabb története, ha kideríti, ki az a lány, aki még álmában is képes megjeleni, hogy meghívja őt magához.”

(az ajánlást készítette: Pokornyi Orsolya)