Csapody Kinga: Tesó lettem – avagy miért és mire jó egy kistesó

“Amikor anyukád pocakjában elkezd növekedni a kistestvéred, lehet, hogy anya versenyt futni már nem fog veled, de miközben pihen, annál többet mesélhettek együtt, összebújva.”


Bájos könyv, ami hasznos tanácsokkal és ismeretekkel látja el a kisgyerekeket, hogy milyen érzés az, amikor testvérük születik. Arra buzdítja a nagy tesókat, hogy legyenek igazi segítőik a kicsinek, szeretgessék az új családtagot. Észrevétlenül azokat a dolgokat is újra átélik a történet során, amik velük történtek meg, amikor még  kicsik voltak. Megkóstolhatják az almapürét,  a babaturmixot és mindenféle babáknak való finomságot. Büszkeséggel tölheti el őket az, hogy mennyi mindenre magtaníthatják a kicsit. Aztán lassan elérkezik az az idő, amikor a kistesóval sokfélét lehet játszani. Várat építeni, homokozni, fürödni, biciklizni, titkokat megsúgni, beszélgetni bármiről. Végül még példaképpé is válhatnak a kishugi, vagy a kisöcsi szemében.

A könyvet Pásztohy Panka rajzai teszik teljessé.

 

Részlet a könyvből:

“A csecsemők feje tetején lévő lágy részt kutacsnak nevezik. Figyeld csak meg, hogyan lüktet, emelkedik fel és süllyed le! Ez azért van, mert a koponyacsontjai ott még nem forrtak össze. Kérdezd meg a szüleidet, hogy a te buksid mikor nőtt be! Látsz a kistesód ajkán egy kis fehéres gömböcskét? Attól van, hogy sokat szopizik. Szopópárnának, vagy szopógyöngynek is nevezik. Gondoltad, hogy egy kisbabának is lehet büdi a talpa? Szagold csak meg!”

(az ajánlót Törökné Antal Mária készítette)