Wéber Anikó: El fogsz tűnni

El fogsz tűnni. Mint Anna macskája. Elrabolnak vagy köddé válsz. Melyiknek örülnél jobban?”

 

A hatodikosok nagyon várják az osztálykirándulást, hiszen az a kötelező programokon túl is sok izgalmat ígér... de nem mindenki számára. Egy közösség általában két nagy csoportra oszlik, azokra akik, nagynak, erősnek érzik magukat és a hozzájuk csatlakozókra, akik gyávaságból és a biztonságuk megőrzése érdekében követik őket. Az irányító erős mag és a „követőik” bizony kivetik azt, aki kicsit más, visszahúzódó és nem tartozik a hangadók közé.

Mikor is lehetne kibabrálni a kiszemelt osztálytárssakkal, ha nem az osztálykirándulás estéjén, a takaródó után? Végre elérkezett az este, minden a terv szerint haladt, egészen addig, amíg meg nem jelent egy ismeretlen csuklyás alak....Vajon hogyan folytatódott az izgalmas éjszaka? Olvassátok el és minden kiderül!

 

Hogyan jut el odáig egy osztály, hogy a legfélénkebb közeledést is gúnyos röhögés fogadja? Miért vesz valaki részt a fizikai vagy a verbális bántalmazásban, ha a lelke mélyén igazán nem is ért egyet vele? Hogyan reagál egy vezérszerepre törekvő gyerek, ha eluralkodik rajta a félelem, és hogyan lesz egy konfliktushelyzetben az addig szinte láthatatlan osztálytársból fő problémamegoldó?” (konyves.blog.hu)

 

Részlet a könyvből:

Megtörtént már, hogy a világot felkapták, és a feje tetejére állították, mint egy hógömböt? Móni biztosra vette, hogy most ez történt. Vagy egy tündér szállta meg, és varázsolt bele földöntúli bátorságot? Még sosem érezte így magát. Főleg nem az előbb, amikor az ágy alatt bujkált. Eltűnt a szellemektől való rettegés...”

(az ajánlást készítette: Törökné Antal Mária)