Kertész Erzsi: Fény Sebestyén

„Fény Sebestyén miután nyert egy doboz zsírkrétát (azóta se tudott rájönni, vajon mire való), és még a lekváros palacsintát is is megkóstolhatta, arra a következtetésre jutott, hogy érdemes lesz többször ellátogatnia a Földre, hiszen ki tudja, milyen izgalmas meglepetéseket tartogat még számára ez a bolygó.”

 

Kertész Erzsi főhőse egy nagyon aranyos űrgyermek, aki fantasztikus kalandokba keveredik a Földön. Legféltettebb kincse a bolygónkról, egy Geometria tankönyv, és minden vágya, hogy megkóstolhassa a lekváros palacsintát. Hogy miért? Mert azt olvasta, hogy a Föld nevű bolygón ezt az ételt szeretik a legtöbben!

Főhősünk kalandozásai közben nem győz csodálkozni, milyen különös hely a Föld. Különös, de neki azért tetszik! Különböző munkahelyeken is kipróbálja magát, aminek köszönhetően viccesebbnél – viccesebb kalandokba keveredik...

 

Az egész úgy kezdődött, hogy Sebestyén éppen a Föld bolygó egyik macskaköves utcáján sétált. Egyszer csak egy ember rohant feléje, kezében bőrszíjjal hadonászva, és azt kiabálta:
– Nem látott erre véletlenül egy megvadult grizzlyt?
– Nem láttam – válaszolta nyugodtan Sebestyén. – De kérem, ha maga lát egyet, szóljon nekem is, szívesen megnézném.”

Egyszer pedig egy könyvtárba is betévedt, igaz csak véletlenül, szinte besodoródott a tömeggel. Ha már ott volt, gondolta szétnéz, hiszen ezen a helyen még azt a furcsa, pénz nevű dolgot se csörgette senki, mint a könyvesboltban, csak leemelték a könyveket a polcról, és már vitték is.”

(az ajánlást készítette: Farkas Petra)