Könyves foglalkozások a gyermekkönyvtárban!

Várjuk az általános iskolás csoportok, osztályok, kis közösségek jelentkezését a hétköznap délelőtti óráinkra, akár egyszeri alkalomra is!

BEJELENTKEZÉS (NAPTÁR)>>>

Rövid beszámoló egy könytári foglalkozásról:

"Reggel a József Attila Könyvtárba várták kuckósainkat. Törökné Antal Mária (Marcsi néni) sok szeretettel fogadta a gyerkőcöket. A „foglalkozás” nyugodt hangulatban, olyan igazi meghittséggel telve telt.

Volt mese, csengettyűszó, találós kérdés, kacagás, kuncogás, dal, ének, zeneszó. Szó esett a közelgő ünnepekről.

Marcsi néni megajándékozta a gyerekeket egy Mikulás rajzzal, amin helye van a kívánságoknak, amit elküldhetünk a Mikulásnak. Nagy lendülettel beindult a színezés, és a kívánságok megfogalmazása.

Nagyon jól érezték magukat a kuckósok, egy nyújtózkodás alkalmával kisóhajtották a lányok: - Nem is gondoltam, hogy ennyire jó lesz! Nagyon várjuk a következő alkalmat!"

Boldog Kuckó Tanulóközösség, Galambos Mariann bolgja 2014. december 2.

Könyvtári óráink korcsoportok szerint:

Nem titkolt szándékunk, hogy olyan „szépirodalmi” olvasásélményt nyújtsunk a tizenéves korosztálynak, amely ráébreszti őket, hogy a könyvek nem csak ismeretszerzésre, tanulásra használhatóak. Olvasmányaink segíthetnek eligazodni a világban, véleményformáló hatásuk van, ráadásul különböző élethelyzetekre irányíthatják rá a figyelmünket, amelyeket akár több nézőpontból is átélhetünk, végiggondolhatunk.

Ezért indítottuk el kísérleti jelleggel  2014 októberében a felsős korosztálynak szóló rendszeres könyves foglalkozásainkat, az erkölcstan órák témáit alapul véve. Minden foglalkozáson több könyvrészlet, ajánlás is a fókuszba kerül beépítve a vetítéssel egybekötött interaktív beszélgetésbe, amelyet közösségformáló, önismereti és dramatizációs játékok is színesítenek.

 

Általános iskolás csoportok, osztályok, kis közösségek jelentkezését várjuk hétköznap délelőtti óráinkra,

akár egy alkalomra is! Időpontot egyeztetni a 06/25-423-952-es telefonszámon, az olvszolg@jakd.hu e-mail címen,

vagy személyesen a Gyermekkönyvtárban is lehet, Marcsi néninél és Orsi néninél.

BEJELENTKEZÉS (NAPTÁR)>>>